Vergroot je wereld!

Grenzen verleggen

Ben je een wereldburger in wording? Door je grenzen te verleggen vergroot je je wereld. We zijn er trots op dat je dit op het Marne college niet alleen op school kunt doen, maar ook in de wereld buiten de school. Hoe we dat doen? Lees en kijk snel verder.


Wereld van mogelijkheden
Het Marne college is een Global Citizen School, een European Parliament Ambassador School en tto-school. Dat biedt jou onbegrensde mogelijkheden! Sinds 2013 maakt het Marne college met zo’n 70 andere scholen in Nederland, deel uit van het Global Citizen Network (voorheen Elos). Samen met de certificering sinds 2018 als European Parliament Ambassador School kun je als leerling intensief kennis maken met de wereld.

Neem ook eens een kijkje op hun websites:

Website Global Citizen Network

Website European Parliament Ambassador School
 
  
 
De wereld is jouw leergebied!
Internationalisering is een breed begrip op het Marne college. De basis ligt in de regio en de contacten die vanuit de regio mogelijk zijn om grenzen over te gaan via internet, social media, eTwinning en excursies. Je kunt daarnaast ook meerdere taalcertificaten halen voor Duits, Frans en Engels. Voor deze en andere taallessen heeft het Marne college ‘native speakers’, docenten die lesgeven in hun moedertaal.

 
Grensverleggende excursies
Een aantal voorbeelden van grensverleggende excursies die vanuit het Marne college plaatsvinden:
  • vmbo leerlingen gaan naar Praag, Parijs of de Ardennen
  • havo 4 en vwo 4 hebben een CKV-dag in Amsterdam
  • vmbo tot en met vwo leerlingen krijgen de mogelijkheid om gezamenlijk een ski-reis naar Oostenrijk te maken
  • vwo 4 legt een bezoek af aan de Tweede Kamer in Den Haag en/of het provinciehuis in Leeuwarden
  • tto 2 leerlingen gaan naar London waar de leerlingen in gastgezinnen verblijven
  • vwo 5 leerlingen maken een Taal- en Cultuurreis naar Parijs, Dublin of Berlijn, verblijven daar in gastgezinnen en gaan op bezoek bij een school.

Projecten die je wereld vergroten!
Natuurlijk zijn excursies een belangrijk onderdeel bij het verleggen van grenzen, maar internationale projecten zijn dat niet minder. Door mee te werken aan dit soort projecten vergroot je niet alleen je wereld maar help je ook mee om deze een beetje mooier te maken.
Zo heeft het Marne college in 2016 de Orange Carpet Award gewonnen voor het bedenken van het GEO-WATER project. Nu loopt het GEO-CIRCLE project, een project voor een circulaire economie.Op woensdag 1 februari 2017 zijn Anneke v/d Werf en Dylan Terenstra uit destijds 5 en 4 atheneum van het Marne College naar Den Haag gegaan om het GEO-WATER project te pitchen. Minister Bussemaker heeft het internationale GEO-WATER project van het Marne college en IVN als 'good example' van sector overstijgende Erasmus+ projecten geïntroduceerd tijdens de viering van het 30 jarig bestaan van Erasmus+.

Meer weten?
Op deze pagina van de website proberen we je op de hoogte te houden van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van internationalisering en het verleggen van je grenzen op het Marne college. Natuurlijk is er altijd meer te vertellen, dus heb je nog vragen of wil je meer weten over bijvoorbeeld één van de projecten dan kun je altijd een mail sturen naar info@marnecollege.nl
 


Nieuws

13/22020
Marne college trapt jubileumjaar af; Bolswarder school bestaat 25 jaar

Het Marne college in Bolsward bestaat in 2020 25 jaar. De school voor vmbo, havo en vwo, staat stevig met haar voeten in de Bolswarder samenleving en betrekt graag vele partijen bij de viering van dit mooie feit. ... lees verder
2/22017
Leerlingen Marne College ontmoeten minister Bussemaker in Den Haag

Op woensdag 1 februari zijn Anneke v/d Werf en Dylan Terenstra uit respectievelijk 5 en 4 atheneum van het Marne College naar Den Haag gegaan om het GEO-WATER project te pitchen. Minister Bussemaker heeft het internationale GEO-WATER project van het Marne College en IVN als 'good example' van sector overstijgende Erasmus+ projecten geïntroduceerd tijdens de viering van het 30 jarig bestaan van Erasmus+. ... lees verder
22/122016
Proefversie profielwerkstuk Worldschool ingeleverd

Leerlingen van onze tto stroom leveren in 6 atheneum elk jaar als 'meesterproef' een grensverleggend profielwerkstuk in. Deze werkstukken moeten een internationaal karakter hebben en bijdragen aan internationale bewustwording en samenwerking. ... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân