Wylde Swan weer in Friese wateren!

Na 15030 zeemijl loopt de Wylde Swan vanuit Havana de haven van Harlingen binnen. Aan boord waren ook twee VWO-leerlingen van het Marne college uit Bolsward: Niek Bosch en Abe Sligting. Welkom thuis Abe en Niek!Na 15030 zeemijl loopt de Wylde Swan vanuit Havana de haven van Harlingen binnen!

Afgelopen zaterdag heeft burgemeester Sluiter daar de 28 jonge oceaanzeilers samen met ouders en honderden belangstellenden een warm onthaal gegeven. Aan boord waren ook twee VWO-leerlingen van het Marne college uit Bolsward: Niek Bosch en Abe Sligting.

De jongeren hebben veel meegemaakt de afgelopen weken. Samen met een groep onbekenden van verschillende scholen uit Nederland gingen deze 15- en 16-jarigen op avontuur: zeven weken lang was de Wylde Swan hun thuis én hun school. Ze keren terug met kennis van de zee en de natuur, het varen en onmisbare praktijkkennis ten aanzien van de schoolvakken.

Ze zijn ook niet meer dezelfde personen als toen ze aan boord stapten in Cuba. Nu, zelfverzekerd doordat ze de reis aangedurfd hebben. Trots op hún schip. Verbonden met de andere leerlingen en de bemanning. Blij, want hun familie en vrienden staan de kade. En verscheurd omdat ze hún schip moeten verlaten.

Al die emotie’s zie je in de laatste meters als het schip de kade nadert. je voelt de energie tussen wal en schip. Je hoort de uitroepen over en weer.Het zinderde op de Willemskade in Harlingen!


Vergroot je wereld!
DISCLAIMER
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân