Tweede klas techniek op bezoek bij bouwbedrijven

In het kader van beroepenoriëntatie is de 2e klas techniek op woensdag 6 november bij bouwbedrijven wezen kijken. Een samenwerking tussen: Bouwmensen, Bouwgroep Dijkstra Draisma en het Marne College.

De aankomende periodes worden er verschillende gastlessen georganiseerd, door verschillende beroepen in de bouwsector. Op deze manier gaan de leerlingen kennismaken met verschillende banen.

 

Op deze dag is de eerste stap gezet richting beroepenoriëntatie in de bouw, door een bezoek te brengen aan het kantoor van Bouwgroep Dijkstra Draisma. Ter afsluiting zijn de leerlingen langs geweest bij Friso Bouwgroep, die het stadhuis van Bolsward aan het verbouwen is.

 

Op het kantoor van Bouwgroep Dijkstra Draisma hebben ze kennis leren maken met het bedrijf, wat ze allemaal doen en hoe ze met de toekomst bezig zijn. Na dit bezoek zijn de leerlingen bij een bouw gaan kijken. Friso Bouwgroep is in de binnenstad van Bolsward het stadhuis aan het verbouwen/renoveren. Zij hebben daar een rondleiding gehad door het hele stadhuis en van bovenaf goed kunnen zien hoe de eerste nieuwe betonvloeren werden gestort. Verder hebben ze de constructie mogen bekijken waar de toren op was geplaatst. Tijdens een inspectie is gebleken dat de toren niet meer in voldoende staat was en dus ook moest worden gerenoveerd. De toren is in onderdelen naar Sneek gebracht en wordt daar hersteld.

 

Het was een succesvolle excursie en een leuke ervaring voor de leerlingen om de praktijk te zien.


Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân