'We dagen je uit jouw talent te ontwikkelen!'

havo

De havo van het Marne College staat voor een stevige basis die jou onbegrensde mogelijkheden biedt. We moedigen je aan om mee te doen, een actieve houding aan te nemen. We leren je om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Kies je voor het Marne College dan kun je rekenen op docenten die je uitdagen jouw talent te ontwikkelen. En... daarmee de wereld te veroveren.

De havo leidt je op voor het hbo of een vervolg op het vwo. In de eerste jaren krijg je een brede algemene ontwikkeling aangeboden en in de bovenbouw kies je gericht voor een profiel dat bij je past. Dat profiel bestaat uit verschillende onderdelen:

• Gemeenschappelijk deel (voor alle leerlingen een landelijk voorgeschreven programma) 
• Profieldeel (je kiest voor één van de vier profielen): 
 - Cultuur & Maatschappij  
 - Economie & Maatschappij 
 - Natuur & Gezondheid 
 - Natuur & Techniek 
• Vrij deel 
Elk profiel bevat enkele verplichte profielvakken, een of twee profielkeuzevakken en een keuze examenvak. Zo stel jij een pakket samen waarmee je richting geeft aan je toekomst!

 Wil je meer weten over de verschillende profielen? Kom naar het Open huis!

Hulp van leerlingen uit de bovenbouw
Bijzonder aan de havo van het Marne College is de hulp die je in de brugklas kunt krijgen van leerlingen in de bovenbouw. Bijvoorbeeld bij een moeilijk vak of bij het aanpakken van het huiswerk. Om dit goed te kunnen doen hebben een aantal leerlingen in de hogere klassen hiervoor een speciale training ‘Tutor’ gevolgd. Het mooie is dat het beide leerlingen wat oplevert: de onderbouwleerling krijgt hulp bij de studie en de tutor kan deze taak gebruiken als invulling van het geheel vrije deel van de studieverplichtingen.

Naast de lessen
Jouw lessen worden interessant doordat je snapt wat je leert en het kunt ervaren in de praktijk. Met verschillende vakken ga je daarom op dagexcursie, je onderneemt dingen die passen bij de lesstof. Daarnaast ga je op maatschappelijke stage. Je leert in de praktijk hoe het is om jouw talent in te zetten voor een ander. In een aantal leerjaren staat er een excursie naar binnen of buitenland op de planning. In klas vier is er een week beroepsoriënterende stage waarin je de kans krijgt nader kennis te maken met een beroep waar je in geïteresseerd bent.  


Nieuws

27/92019
Politie geeft gastlessen klas 5HV

Deze week zijn wijkagent Gerrit Schermer en politieagente Anna Stoker langs geweest in de lessen Maatschappijleer in Havo 5 en VWO 5.... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân