vmbo B/K/GT

Het Marne college biedt jou de mogelijkheid om in te stromen binnen het vmbo naar de basis- kader- of gemengd theoretische leerweg. De betreffende keuzeformulieren zijn terug te vinden op deze pagina tezamen met een korte uitleg over de verschillende richtingen die worden aangeboden.

Instromen naar de Basis- en Kaderberoepsgerichte leerweg

Op het Marne college heb je de mogelijkheid om te kiezen uit vijf richtingen binnen de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Deze worden hieronder toegelicht. 
Meer informatie is ook terug te vinden in het keuzeformulier:
Van 2 naar 3 bb-kb.pdf


Bouwen, wonen en interieur (BWI) 

Jij bent een bouwer. Je bedenkt graag hoe een gebouw er van buiten of binnen uit moet zien. Je wilt later met je handen werken en je weet van aanpakken. 

Verplichte modules in jouw profiel deel: 
· Bouwproces en bouwvoorbereiding 
· Bouwen vanaf de fundering 
· Hout- en meubelverbindingen 
· Design en decoratie


Mobiliteit en transport (M&T) 

Jij houdt van alles wat rijdt. Je wilt aan auto’s sleutelen of fietsen in elkaar zetten. Of je verkoopt ze aan mensen en repareert ze als ze kapot zijn. Als het wielen heeft, kun jij ermee overweg. 

Verplichte modules in jouw profiel deel: 
· Motorconditie testen 
· Wielophanging en carrosserie 
· Verlichting en comfortsystemen 
· Transport


Produceren, installeren en energie (PIE) 

Jij kunt goed met je handen werken. Je bent een specialist in jouw vakgebied en bedenkt oplossingen voor allerlei problemen, bijvoorbeeld als iets niet werkt. En als het nodig is, maak je zelf een heel nieuw product. 

Verplichte modules in jouw profiel deel: 
· Ontwerpen en maken 
· Bewerken en verbinden van materialen 
· Besturen en automatiseren 
· Installeren en monteren


SDV+ (profiel: Dienstverlening en producten (D&P) 

Wil je vooral in de sport of in de recreatie verder leren (en misschien wel werken) of wil je als je ouder bent in het leger, bij de beveiliging of bij de politie? Of wil je nog alle kanten op kunnen? Kies dan SDV+ 

Verplichte modules in jouw profiel deel: 
· Organiseren van een activiteit 
· Presenteren, promoten en verkopen 
· Een product maken en verbeteren 
· Multimediaal product maken


Zorg en welzijn (Z&W) 

Jij gaat graag met mensen om. Je kunt in een team werken om het leven van anderen leuker of makkelijker te maken. Je maakt mensen graag mooi of je wilt ze verzorgen, je wilt in het leger of je kunt goed uitleggen. Bij jou zijn mensen in goede handen. 

Verplichte modules in jouw profiel deel: 
· Mens en gezondheid 
· Mens en omgeving 
· Mens en activiteiten 
· Mens en zorg


Instromen naar de Gemengd Theoretische leerweg

Naast de algemeen vormende vakken waar GT-leerlingen uit kunnen kiezen volgt iedereen in klas 3 één van de vijf praktijkvakken die hieronder worden toegelicht.
Meer informatie is ook terug te vinden in de keuzeformulieren:
Van 2 naar 3 GT.pdf
Van 3 naar 4 GT.pdf
  • Produceren, Installeren & Energie (PIE):
Een oriëntatie in de wereld van electro, besturen en automatiseren, metaal en installatietechniek.
  • Zorg & Welzijn (ZW):
Een oriëntatie op beroepen in de zorg, uiterlijke verzorging, welzijn en keuken.
  • Economie & Ondernemen (EO):
Een oriëntatie op beroepen in de (detail)handel, ondernemen, ict, webshop, presentatie/promotie/etaleren, secretarieel.
  • Kunst & Cultuur (BTE):
Creativiteit; zelf dingen bedenken, doen en uitvoeren. Je kunt denken aan beroepen in de theatertechniek, toneel, muziek, mode, reclame, architectuur, grafische vormgeving, maar ook onderwijs en welzijn zijn uitstroom richtingen op het MBO.
  • Sport en organisatie (LO2):
Jeugdwerk, welzijn, onderwijs, uniformberoepen, sport en toerisme. Kortom functies die een beroep doen op communicatieve vaardigheden zoals: ‘begeleiden van’, ‘leiding geven aan’ en ‘aansturen van’ gaan we via sportactiviteiten bij de leerlingen ontwikkelen. 


Meer informatie?

Heb je nog vragen over instromen naar het vmbo op het Marne college dan kun je altijd via de mail contact opnemen met de decaan.

Mevr. H. Sietzema 
HNSietzema@marnecollege.nl  Nieuws

20/72016
Winnaar Orange Carpet Award

Op dinsdag 22 maart werd op het jaarcongres in Hilversum voor de achtste keer de Orange Carpet Awards (OCA) voor best practices in internationalisering uitgereikt in vier sectoren. Dit jaar kwam een recordaantal inzendingen binnen, met een goede spreiding over de vier onderwijssectoren. De jury kon kiezen uit 67 zeer diverse projecten van hoge kwaliteit. Het Marne College heeft in de sector voortgezet onderwijs gewonnen met het project GEO-Water.... lees verder
20/72016
Workshopdag vmbo

Dinsdag 5 juli volgden de leerlingen VMBO Basis, Kader en GT diverse workshops op Schoolstraat 7 in het kader van CKV. Zo is er gedanst en was er een Djembe leraar. In het donker met gekleurde lichtjes graffiti maken was erg bijzonder en op de foto's zijn de leerlingen van Basis en Kader te zien met hun eindontwerp Graffiti!... lees verder
19/72016
Maak het mee op het Marne

Kom langs tijdens het Open Huis op donderdag 13 februari van 16:00 tot 21:00 uur! Voor meer informatie, check mijn.marnecollege.nl... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân