'Aanpakken, daar houden we van!'

vmbo basis/kader

Als je kiest voor vmbo bb of kb op het Marne College, dan kies je voor een manier van leren waarbij met je hoofd en je handen werkt en leert. Een manier van leren die je zal aanspreken. Je leert heel praktisch binnen één van de drie richtingen, passend bij wat jij wilt leren in de praktijk.


Drie richtingen
In het 1e leerjaar maak je kennis met de drie richtingen tijdens de praktijklessen. Uitdagende praktijkopdrachten en boeiende theorielessen zorgen ervoor dat je kennis maakt met de verschillende mogelijkheden binnen de school. Na de 1e klas kun je kiezen welke van de drie richtingen jou het meeste aanspreekt. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Techniek
Kun jij je een wereld zonder techniek voorstellen? Nee toch! Als je hart sneller gaat kloppen op het moment dat je knutselt met hout, met metaal, aan fietsen, brommers, auto’s en/of elektrische apparaten, dan is dít jouw richting.

Zorg & Welziijn
Help en verzorg je graag zieke mensen of ouderen die zich niet alleen kunnen redden? Of ga je helemaal voor persoonlijke en uiterlijke verzorging? Of ben je een ster in de keuken? Kies zorg en welzijn en je zit bij ons helemaal op je plek. 

SDV+ (Sport Dienstverlening en Veiligheid plus)
Wil je vooral in de sport of in de recreatie verder leren (en misschien wel werken) of wil je als je ouder bent in het leger, bij de beveiliging of bij de politie? Kies dan voor Sport, Dienstverlening en Veiligheid plus. (SDV+) De plus staat voor alle extra's die zijn toegevoegd aan deze richting. Denk daarbij onder andere aan; een stukje techniek, multimedia en keuken. 

Wat kun je met je diploma?
Een vmbo-opleiding duurt vier jaar. Met ons vmbo-diploma kun je instromen in het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Met het diploma van de basisberoepsgerichte leerweg kun je instromen in niveau 2 en met een diploma van de kaderberoeps­gerichte leerweg in niveau 3 of 4. Met de verschillende mbo-afdelingen werkt het Marne College aan afspraken over mogelijkheden om met de ervaring die je op het Marne College opdoet, toegelaten te worden tot een hoger instroomniveau en versnelde mbo-trajecten. 


Nieuws

13/22020
Marne college trapt jubileumjaar af; Bolswarder school bestaat 25 jaar

Het Marne college in Bolsward bestaat in 2020 25 jaar. De school voor vmbo, havo en vwo, staat stevig met haar voeten in de Bolswarder samenleving en betrekt graag vele partijen bij de viering van dit mooie feit. ... lees verder
20/72016
Workshopdag vmbo

Dinsdag 5 juli volgden de leerlingen VMBO Basis, Kader en GT diverse workshops op Schoolstraat 7 in het kader van CKV. Zo is er gedanst en was er een Djembe leraar. In het donker met gekleurde lichtjes graffiti maken was erg bijzonder en op de foto's zijn de leerlingen van Basis en Kader te zien met hun eindontwerp Graffiti!... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân