'Aanpakken, daar houden we van!'

vmbo basis/kader

Als je kiest voor vmbo bb of kb op het Marne College, dan kies je voor een manier van leren waarbij met je hoofd en je handen werkt en leert. Een manier van leren die je zal aanspreken. Je leert heel praktisch binnen één van de drie richtingen, passend bij wat jij wilt leren in de praktijk.


Drie richtingen
In het 1e leerjaar maak je kennis met de drie richtingen tijdens de praktijklessen. Uitdagende praktijkopdrachten en boeiende theorielessen zorgen ervoor dat je kennis maakt met de verschillende mogelijkheden binnen de school. Na de 1e klas kun je kiezen welke van de drie richtingen jou het meeste aanspreekt. We zetten ze even voor je op een rijtje:

Techniek
Kun jij je een wereld zonder techniek voorstellen? Nee toch! Als je hart sneller gaat kloppen op het moment dat je knutselt met hout, met metaal, aan fietsen, brommers, auto’s en/of elektrische apparaten, dan is dít jouw richting.

Zorg & Welziijn
Help en verzorg je graag zieke mensen of ouderen die zich niet alleen kunnen redden? Of ga je helemaal voor persoonlijke en uiterlijke verzorging? Of ben je een ster in de keuken? Kies zorg en welzijn en je zit bij ons helemaal op je plek. 

SDV+ (Sport Dienstverlening en Veiligheid plus)
Wil je vooral in de sport of in de recreatie verder leren (en misschien wel werken) of wil je als je ouder bent in het leger, bij de beveiliging of bij de politie? Kies dan voor Sport, Dienstverlening en Veiligheid plus. (SDV+) De plus staat voor alle extra's die zijn toegevoegd aan deze richting. Denk daarbij onder andere aan; een stukje techniek, multimedia en keuken. 

Wat kun je met je diploma?
Een vmbo-opleiding duurt vier jaar. Met ons vmbo-diploma kun je instromen in het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Met het diploma van de basisberoepsgerichte leerweg kun je instromen in niveau 2 en met een diploma van de kaderberoeps­gerichte leerweg in niveau 3 of 4. Met de verschillende mbo-afdelingen werkt het Marne College aan afspraken over mogelijkheden om met de ervaring die je op het Marne College opdoet, toegelaten te worden tot een hoger instroomniveau en versnelde mbo-trajecten. 


Nieuws

14/102019
Feestelijke uitreiking Anglia diploma

Afgelopen schooljaar hebben een 7-tal leerlingen van de afdeling vmbo BB/KB een Engels Anglia examen afgelegd.... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân