'Een stevige basis voor jouw toekomst!'

vmbo G/T

Kies je voor het vmbo G/T van het Marne College? Dan kies je voor een stevige opleiding, die je volop kansen biedt voor jouw toekomst. Je krijgt de ruimte om na te denken over je wie je bent en wat je kunt. En wordt uitgedaagd om nét een stapje verder te gaan: je grenzen te verleggen! Het vmbo G/T leidt jou op voor een opleiding in het mbo (niveau 3 of 4), of een overstap naar de havo. Een wereld aan mogelijkheden!

In het vmbo staat jouw ontwikkeling centraal. Je krijgt natuurlijk theorie en lessen in de praktijk. Maar je ontwikkelt ook je vaardigheden. Bijvoorbeeld het voorbereiden en uitvoeren van opdrachten en projecten, planmatig werken, presenteren en werken met een portfolio. Zo maak je jouw leerontwikkeling zichtbaar.

In de hogere klassen kies je een sector. Dat is een combinatie van theorievakken en een praktijkvak waarmee je richting geeft aan jouw toekomst. De vijf praktijkvakken waar je uit kunt kiezen zijn:
 
  • Produceren Installeren en Energie (PIE);
  • Zorg en welzijn (ZW);
  • Economie en Ondernemen (EO);
  • Kunst & Cultuur (BTE);
  • Sport en Organisatie (LO2);

Naast de lessen
Jouw lessen worden interessant doordat je snapt wat je leert en het kunt ervaren in de praktijk. Met verschillende vakken ga je daarom op dagexcursie, je onderneemt dingen die passen bij de lesstof. Daarnaast ga je op maatschappelijke stage. Je leert in de praktijk hoe het is om jouw talent in te zetten voor een ander. 

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden in het vmbo? Kom dan gerust langs om kennis te maken. Je bent van harte welkom! 

Kom naar de proeflessen of het Open huis.


Nieuws

13/22020
Marne college trapt jubileumjaar af; Bolswarder school bestaat 25 jaar

Het Marne college in Bolsward bestaat in 2020 25 jaar. De school voor vmbo, havo en vwo, staat stevig met haar voeten in de Bolswarder samenleving en betrekt graag vele partijen bij de viering van dit mooie feit. ... lees verder
20/72016
Workshopdag vmbo

Dinsdag 5 juli volgden de leerlingen VMBO Basis, Kader en GT diverse workshops op Schoolstraat 7 in het kader van CKV. Zo is er gedanst en was er een Djembe leraar. In het donker met gekleurde lichtjes graffiti maken was erg bijzonder en op de foto's zijn de leerlingen van Basis en Kader te zien met hun eindontwerp Graffiti!... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân