'Een stevige basis voor jouw toekomst!'

vmbo G/T

Kies je voor het vmbo G/T van het Marne College? Dan kies je voor een stevige opleiding, die je volop kansen biedt voor jouw toekomst. Je krijgt de ruimte om na te denken over je wie je bent en wat je kunt. En wordt uitgedaagd om nét een stapje verder te gaan: je grenzen te verleggen! Het vmbo G/T leidt jou op voor een opleiding in het mbo (niveau 3 of 4), of een overstap naar de havo. Een wereld aan mogelijkheden!

In het vmbo staat jouw ontwikkeling centraal. Je krijgt natuurlijk theorie en lessen in de praktijk. Maar je ontwikkelt ook je vaardigheden. Bijvoorbeeld het voorbereiden en uitvoeren van opdrachten en projecten, planmatig werken, presenteren en werken met een portfolio. Zo maak je jouw leerontwikkeling zichtbaar.

In de hogere klassen kies je een sector. Dat is een combinatie van theorievakken en een praktijkvak waarmee je richting geeft aan jouw toekomst. De vijf praktijkvakken waar je uit kunt kiezen zijn:
 
  • Produceren Installeren en Energie (PIE);
  • Zorg en welzijn (ZW);
  • Economie en Ondernemen (EO);
  • Kunst & Cultuur (BTE);
  • Sport en Organisatie (LO2);

Naast de lessen
Jouw lessen worden interessant doordat je snapt wat je leert en het kunt ervaren in de praktijk. Met verschillende vakken ga je daarom op dagexcursie, je onderneemt dingen die passen bij de lesstof. Daarnaast ga je op maatschappelijke stage. Je leert in de praktijk hoe het is om jouw talent in te zetten voor een ander. 

Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden in het vmbo? Kom dan gerust langs om kennis te maken. Je bent van harte welkom! 

Kom naar de proeflessen of het Open huis.


Nieuws

11/72018
Presentatie bij Wetterskip Fryslân

Tijdens het Internationale Jeugd Watercongres in Leeuwarden hadden de leerlingen van het Marne college een uitnodiging gekregen om het GeoWater-project te komen presenteren bij het Wetterskip Fryslân in Leeuwarden.... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân