'De hele wereld is jouw werkgebied!'

vwo

Op het vwo van het Marne College word je voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs (de universiteit). Het onderwijs is van de hoogste kwaliteit en daagt jou uit om je grenzen te verleggen. In een wereld waar afstand en tijd geen plaats spelen, is het belangrijk om te weten wie jij bent. Wat je kunt. En hoe je met jouw talent wilt bijdragen aan die wereld. Je bent van harte welkom om te ontdekken wat het vwo van het Marne College voor jou kan betekenen!

Internationale oriëntatie
Internationalisering speelt een belangrijke rol op de afdeling vwo van het Marne College. Dat merk je omdat er in een aantal leerjaren Europese en internationale oriëntatie op het programma staat. In de leerjaren 2 t/m 5 worden er een aantal internationale excursies of uitwisselingen georganiseerd. De afdeling is dan ook onderdeel van het ELOS-netwerk, een netwerk van scholen die zorgen voor inbedding van Europese en Internationale Oriëntatie in hun onderwijsaanbod. ELOS-scholen bieden leerlingen de mogelijkheid om twee talen op hoog niveau - voor het betreffende onderwijstype - te leren.
In klas vier is er een week beroepsoriënterende stage waarin je de kans krijgt nader kennis te maken met een beroep waar je in geïteresseerd bent.

Een profiel dat bij jou past
Het vwo leidt je op voor de universiteit. In de eerste jaren krijg je een brede algemene ontwikkeling aangeboden en in de bovenbouw kies je gericht voor een profiel dat bij je past. Dat profiel bestaat uit verschillende onderdelen:

• Gemeenschappelijk deel (voor alle leerlingen een landelijk voorgeschreven programma) 
• Profieldeel (je kiest voor één van de vier profielen): 
  - Cultuur & Maatschappij  
  - Economie & Maatschappij 
  - Natuur & Gezondheid 
  - Natuur & Techniek 
• Vrij deel 
Elk profiel bevat enkele verplichte profielvakken, een of twee profielkeuzevakken en een keuze examenvak. Zo stel jij een pakket samen waarmee je richting geeft aan je toekomst!

 Wil je meer weten over de verschillende profielen? Kom naar het Open huis!


Nieuws

18/122018
Infoavond TTO

Zit je in groep 8 en ben je geïnteresseerd in het tweetalig vwo? Kom dan langs tijdens de infoavond TTO op woensdag 16 januari... lees verder
11/72018
Presentatie bij Wetterskip Fryslân

Tijdens het Internationale Jeugd Watercongres in Leeuwarden hadden de leerlingen van het Marne college een uitnodiging gekregen om het GeoWater-project te komen presenteren bij het Wetterskip Fryslân in Leeuwarden.... lees verder
13/62018
Eindexamenexpositie Galerie Badweg 3

De jaarlijkse expositie van eindexamenwerken in Galerie Badweg 3 is weer geopend. De bijzondere kunstwerken van onze gt, havo en vwo leerlingen zijn daar tot en met 24 juli te bezichtigen.... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân