'De hele wereld is jouw werkgebied!'

vwo

Op het vwo van het Marne College word je voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs (de universiteit). Het onderwijs is van de hoogste kwaliteit en daagt jou uit om je grenzen te verleggen. In een wereld waar afstand en tijd geen plaats spelen, is het belangrijk om te weten wie jij bent. Wat je kunt. En hoe je met jouw talent wilt bijdragen aan die wereld. Je bent van harte welkom om te ontdekken wat het vwo van het Marne College voor jou kan betekenen!

Internationale oriëntatie
Internationalisering speelt een belangrijke rol op de afdeling vwo van het Marne College. Dat merk je omdat er in een aantal leerjaren Europese en internationale oriëntatie op het programma staat. In de leerjaren 2 t/m 5 worden er een aantal internationale excursies of uitwisselingen georganiseerd. De afdeling is dan ook onderdeel van het ELOS-netwerk, een netwerk van scholen die zorgen voor inbedding van Europese en Internationale Oriëntatie in hun onderwijsaanbod. ELOS-scholen bieden leerlingen de mogelijkheid om twee talen op hoog niveau - voor het betreffende onderwijstype - te leren.
In klas vier is er een week beroepsoriënterende stage waarin je de kans krijgt nader kennis te maken met een beroep waar je in geïteresseerd bent.

Een profiel dat bij jou past
Het vwo leidt je op voor de universiteit. In de eerste jaren krijg je een brede algemene ontwikkeling aangeboden en in de bovenbouw kies je gericht voor een profiel dat bij je past. Dat profiel bestaat uit verschillende onderdelen:

• Gemeenschappelijk deel (voor alle leerlingen een landelijk voorgeschreven programma) 
• Profieldeel (je kiest voor één van de vier profielen): 
  - Cultuur & Maatschappij  
  - Economie & Maatschappij 
  - Natuur & Gezondheid 
  - Natuur & Techniek 
• Vrij deel 
Elk profiel bevat enkele verplichte profielvakken, een of twee profielkeuzevakken en een keuze examenvak. Zo stel jij een pakket samen waarmee je richting geeft aan je toekomst!

 Wil je meer weten over de verschillende profielen? Kom naar het Open huis!


Nieuws

9/52019
Europarlementarier Jan Huitema op bezoek

Donderdagochtend 9 mei, de Europese vlag hangt uit, want het is de dag van Europa! En wie kun je dan beter uitnodigen dan een Europarlementariër?... lees verder
9/52019
Gastsprekers Gemeentelijke Politiek

Dinsdag 7 mei, zijn er vijf politici vanuit de gemeente langs geweest om gastlessen te geven aan de leerlingen uit havo 4 en vwo 4.... lees verder
23/42019
35e CKV-dag in Amsterdam

Donderdag 18 april hebben we op het Marne College alweer voor het 35-ste jaar op rij een prachtige CKV-dag beleefd in Amsterdam. Leerlingen hadden een keuze gemaakt uit 25 culturele activiteiten.... lees verder
Vergroot je wereld!
DISCLAIMER
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân