'De hele wereld is jouw werkgebied!'

vwo

Op het vwo van het Marne College word je voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs (de universiteit). Het onderwijs is van de hoogste kwaliteit en daagt jou uit om je grenzen te verleggen. In een wereld waar afstand en tijd geen plaats spelen, is het belangrijk om te weten wie jij bent. Wat je kunt. En hoe je met jouw talent wilt bijdragen aan die wereld. Je bent van harte welkom om te ontdekken wat het vwo van het Marne College voor jou kan betekenen!

Internationale oriëntatie
Internationalisering speelt een belangrijke rol op de afdeling vwo van het Marne College. Dat merk je omdat er in een aantal leerjaren Europese en internationale oriëntatie op het programma staat. In de leerjaren 2 t/m 5 worden er een aantal internationale excursies of uitwisselingen georganiseerd. De afdeling is dan ook onderdeel van het ELOS-netwerk, een netwerk van scholen die zorgen voor inbedding van Europese en Internationale Oriëntatie in hun onderwijsaanbod. ELOS-scholen bieden leerlingen de mogelijkheid om twee talen op hoog niveau - voor het betreffende onderwijstype - te leren.
In klas vier is er een week beroepsoriënterende stage waarin je de kans krijgt nader kennis te maken met een beroep waar je in geïteresseerd bent.

Een profiel dat bij jou past
Het vwo leidt je op voor de universiteit. In de eerste jaren krijg je een brede algemene ontwikkeling aangeboden en in de bovenbouw kies je gericht voor een profiel dat bij je past. Dat profiel bestaat uit verschillende onderdelen:

• Gemeenschappelijk deel (voor alle leerlingen een landelijk voorgeschreven programma) 
• Profieldeel (je kiest voor één van de vier profielen): 
  - Cultuur & Maatschappij  
  - Economie & Maatschappij 
  - Natuur & Gezondheid 
  - Natuur & Techniek 
• Vrij deel 
Elk profiel bevat enkele verplichte profielvakken, een of twee profielkeuzevakken en een keuze examenvak. Zo stel jij een pakket samen waarmee je richting geeft aan je toekomst!

 Wil je meer weten over de verschillende profielen? Kom naar het Open huis!


Nieuws

21/52018
GeoWater-project (4VWO)

Vorige week zijn de leerlingen uit klas 4VWO met het GeoWater-project aan de slag gegaan. Dit project is een samenwerking tussen de vakken aardrijkskunde, biologie, economie, geschiedenis, natuurkunde en scheikunde.... lees verder
27/12018
Engelse les voor leerlingen groep 7/8

De afgelopen weken hebben leerlingen uit 2VTA een les Engels verzorgd voor leerlingen van groep 7 en 8 op verschillende basisscholen in de regio. ... lees verder
25/12018
Voorleeswedstrijd Read2Me brugklas 1GT/HV/TTO

Maandag 22 januari was de mediatheek het podium voor veertien kandidaten uit de klassen 1GT, HV en TTO.... lees verder
Vergroot je wereld!
DISCLAIMER
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân