'De hele wereld is jouw werkgebied!'

vwo

Op het vwo van het Marne College word je voorbereid op het wetenschappelijk onderwijs (de universiteit). Het onderwijs is van de hoogste kwaliteit en daagt jou uit om je grenzen te verleggen. In een wereld waar afstand en tijd geen plaats spelen, is het belangrijk om te weten wie jij bent. Wat je kunt. En hoe je met jouw talent wilt bijdragen aan die wereld. Je bent van harte welkom om te ontdekken wat het vwo van het Marne College voor jou kan betekenen!

Internationale oriëntatie
Internationalisering speelt een belangrijke rol op de afdeling vwo van het Marne College. Dat merk je omdat er in een aantal leerjaren Europese en internationale oriëntatie op het programma staat. In de leerjaren 2 t/m 5 worden er een aantal internationale excursies of uitwisselingen georganiseerd. De afdeling is dan ook onderdeel van het ELOS-netwerk, een netwerk van scholen die zorgen voor inbedding van Europese en Internationale Oriëntatie in hun onderwijsaanbod. ELOS-scholen bieden leerlingen de mogelijkheid om twee talen op hoog niveau - voor het betreffende onderwijstype - te leren.
In klas vier is er een week beroepsoriënterende stage waarin je de kans krijgt nader kennis te maken met een beroep waar je in geïteresseerd bent.

Een profiel dat bij jou past
Het vwo leidt je op voor de universiteit. In de eerste jaren krijg je een brede algemene ontwikkeling aangeboden en in de bovenbouw kies je gericht voor een profiel dat bij je past. Dat profiel bestaat uit verschillende onderdelen:

• Gemeenschappelijk deel (voor alle leerlingen een landelijk voorgeschreven programma) 
• Profieldeel (je kiest voor één van de vier profielen): 
  - Cultuur & Maatschappij  
  - Economie & Maatschappij 
  - Natuur & Gezondheid 
  - Natuur & Techniek 
• Vrij deel 
Elk profiel bevat enkele verplichte profielvakken, een of twee profielkeuzevakken en een keuze examenvak. Zo stel jij een pakket samen waarmee je richting geeft aan je toekomst!

 Wil je meer weten over de verschillende profielen? Kom naar het Open huis!


Nieuws

19/22020
Info avond tweetalig onderwijs (TTO)

LET OP: In de advertentie in het Bolswards Nieuwsblad stond onverhoopt een foute datum: dit moet 25 februari zijn. Jij bent samen met jouw ouders/verzorgers welkom vanaf 19:30 uur.... lees verder
13/22020
Marne college trapt jubileumjaar af; Bolswarder school bestaat 25 jaar

Het Marne college in Bolsward bestaat in 2020 25 jaar. De school voor vmbo, havo en vwo, staat stevig met haar voeten in de Bolswarder samenleving en betrekt graag vele partijen bij de viering van dit mooie feit. ... lees verder
29/92017
Oud-leerling Marne college promoveert

Een bericht om trots op te zijn: Elmar Pieterse, oud-leerling van het Marne college, promoveert op 6 november tot doctor in de medische wetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zijn proefschrift handelt over de auto-immuunziekte SLE.... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân