'Zelf aan de slag en je handen uit je mouwen steken!'

vmbo

Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs biedt een stevige basis voor jouw toekomst. Het vmbo kent vier niveaus: de basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde en theoretische leerweg. Het belangrijkste verschil is het aantal uur dat je in de praktijk les krijgt. De basisberoepsgerichte leerweg is het meest gericht op leren in de praktijk, de theoretische leerweg het minst.


Basis- of kaderberoepsgerichte leerweg
Ben jij iemand die het prettig vindt om met zijn handen te werken? Dan zit je helemaal op je plek bij het vmbo BB/KB. In het eerste jaar maak je kennis met de praktijklessen van de Schoolbedrijven en ontdek je waar je goed in bent en wat bij je past. Na dit jaar maak je een gerichte keuze en weet je welke richting bij je past. Bij alle Schoolbedrijven van het Marne College staat leren op een moderne manier centraal. Per week ben je zo’n vier uren in de praktijk aan het werk. Je leert bijvoorbeeld sleutelen aan een motor, de beste manier om je huid te verzorgen of de meest gezonde én lekkere gerechten te bereiden.

Kom ook kennismaken tijdens de proeflessen!

Gemengde of theoretische leerweg
Bij de opleiding vmbo GL/TL krijg je een heel breed vakkenpakket aangeboden. Je krijgt bijvoorbeeld theorievakken zoals wiskunde en aardrijkskunde maar leert ook koken in onze schoolkeuken. In het eerste leerjaar bereid je je zo goed voor op de jaren die gaan volgen. Naast de standaard (praktijk)vakken leer je ook wat voor jou de beste manier is om te leren en hoe je een planning maakt. Je werkt tijdens de opleiding ook veel samen met je klasgenoten aan opdrachten, af en toe voer je dan opdrachten uit buiten de school.

Kom jij het vmbo ontdekken tijdens het Open huis?

Wat kun je met je vmbo-diploma?
Een vmbo-opleiding duurt vier jaar. Met ons vmbo-diploma kun je instromen in het mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Met het diploma van de basisberoepsgerichte leerweg kun je instromen in niveau 2 en met een diploma van de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg kun je instromen in niveau 3 of 4.


Nieuws

14/102019
Feestelijke uitreiking Anglia diploma

Afgelopen schooljaar hebben een 7-tal leerlingen van de afdeling vmbo BB/KB een Engels Anglia examen afgelegd.... lees verder
7/102019
Gastles Fire Ant Rally Team op Marne College

Op vrijdag 4 oktober heeft leerling Robert Betsema met hulp van vader Jaap Betsema een gastles gegeven op het Marne College.... lees verder
Vergroot je wereld!
Disclaimer | Privacy
Marne College is een school van CVO Zuid-West Fryslân